SVT förlorade tvist om bilmärke, tvingas betala 50000 kronor

1 september, 2021

Granskningsnämnden fällde tidigare SVT för att ett bilmärkes logga syntes i bild. SVT överklagade men nu ger Förvaltningrätten Granskningsnämnden rätt. 

Det var under ett nyhetsinslag i SVTs Morgonstudion som en stillbild visades där man kunde se ett bilmärkes logga. SVT hävdade att det var en olycklig bildillustration. Bilden skulle visa en övningskörningsskylt men man såg alltså också bilmärket.

Förvaltningsrätten slår dock fast att de 33 sekunder som bilmärket syntes räcker för att det ska vara ett brott mot radio- och tv-lagen, då bilden gynnat kommersiella intressen. SVT ska betala 50 000 kronor i avgift.

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet
Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies