Gå direkt till textinnehållet

Stampen ansöker om rekonstruktion

Den skuldtyngda mediekoncernen Stampen ansöker om företagsrekonstruktion för att rädda verksamheten och jobben.

Stampen skriver i ett pressmeddelande att de olika finansieringslösningar man jobbat med för att lösa situationen med en hög skuldsättning som fört med sig höga finansiella kostnader inte räckt. Den samlade skuldsättningen har gjort det omöjligt att attrahera nytt kapital till verksamheten.

”Skulderna är fortfarande för höga och våra kassaflöden räcker inte till att hantera vår svaga balansräkning. Nu när hela bilden kring bolagets avbetalningsplaner är på plats är vår bedömning att koncernen inte kan möta alla sina förpliktelser framåt. Därför har vi beslutat om att ansöka om rekonstruktion för att rädda verksamheterna och jobben”, säger koncernchefen Martin Alsander i ett pressmeddelande.

Ansökan, som lämnas in i i dag, omfattar hela medieverksamheten i Stampen Local Media, tryckeriverksamheten i V-TAB och distributionsverksamheten VTD, Modern Women Media samt moderbolaget Stampen AB. Den dagliga verksamheten fortsätter under processen, som beräknas pågå över sommaren.

Journalisten har tidigare skrivit om Stampens stora skulder och hur mediebolaget under flera års tid sålt av stora delar av koncernen, bland annat Mitt i-tidningarna och Promedia, för att minska sin bankskuld. 2014 gjorde Stampen en förlust på 553 miljoner kronor.

 

 

 

Fler avsnitt
Fler videos