Gå direkt till textinnehållet

En halv miljard i förlust för Stampen

Stampen gjorde 2014 en förlust på 553 miljoner kronor. Bakom förlusten står bland annat engångskostnader, omstruktureringskostnader och nedskrivning av goodwill. Rörelseresultatet före finansiella poster blev 61 miljoner kronor.

Stampen har tampats med stora skulder under flera år och har börjat sälja av delar av verksamheten för att minska bankskulden.

2014 gjorde koncernen en förlust på 553 miljoner kronor. Föregående år var förlusten 862 miljoner kronor.

Rörelseresultatet före finansiella poster, det vill säga intäkter minus utgifter i verksamheten, blev positivt: 61 miljoner kronor, att jämföra med 256 miljoner kronor 2013.

Stampen har en negativ tillväxt och omsättningen minskade till 4 563 miljoner kronor från 4 884 kronor 2013.

Under året har Stampen sålt Mitt i tidningarna som legat i verksamhetsområdet Liberala Tidningar tillsammans med Promediatidningarna. Dessa gjorde ett positivt rörelseresultat på 53 miljoner kronor 2014. I gruppen ingår bland annat Nerikes Allehanda och Vestmanlands Läns Tidning. Under hösten har förhandlingar med Mittmedia och Eskilstuna-Kuriren om avyttring av de tio tidningarna i Promedia pågått.

Stampen Local Media som omfattar bland andra Göteborgs-Posten, Hallandsposten, Hallands Nyheter och TTELA gjorde en vinst på en (1) miljon kronor 2014, jämfört med en förlust om 21 miljoner kronor 2013.

Fler avsnitt
Fler videos