Spanska journalister i generalstrejk

29 mars, 2012

Generalstrejken i Spanien i dag omfattar även spanska journalister. Internationella Journalistfederationen IFJ stöder strejken.

Generalstrejken i Spanien i dag 29 mars omfattar enligt de fackliga organisationerna 250 000 personer. Enligt det konservativa regeringspartiet är det bara 7 000 personer som kommer att gå ut i strejk. Generalstrejken är en protest mot regeringens åtgärdspaket.

Även spanska journalistfacken har uppmanat till strejk. Internationella Journalistfederationen har beslutat att stöda strejken och IFJs president Jim Boumelha säger i ett uttalande att det är oacceptabelt att arbetare, inklusive journalister, ska drabbas hårdast av en kris som delvis skapats av girigheten hos de besuttna.

Sedan 2008 har cirka 3 000 spanska journalister förlorat sina jobb som följd av den ekonomiska krisen i branschen och i landet.

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.

Journalisten-podden

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet

Säg upp din prenumeration här

Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies