Skarp kritik mot DNs adoptionsgräv

17 november, 2021

DEBATT DNs prisnominerade granskning av adoptioner från Sydkorea är en manipulativ och tesdrivande journalistik, hävdar journalisten Olav Sandström i en debattartikel.

Dagens Nyheters stora granskning av internationella adoptioner, Barn till varje pris, kan imorgon kväll vinna Stora Journalistpriset i kategorin Årets avslöjande.

Men en faktagranskning av ett par artiklar om adoptioner från Sydkorea pekar på stora frågetecken, skriver Olav Sandström, mångårig journalist på Sveriges Television, i en debattartikel i Journalisten:

”Det här är en manipulativ, tesdrivande journalistik som lämnar DNs läsare i sticket.” Han ifrågasätter bland annat DNs påstående att Sverige samarbetar med en adoptionsbyrå som pressar gravida att adoptera bort sina barn.

Läs hela artikeln här. (Nedan finns länk till beslutet som Olav Sanström hänvisar till i sin debattartikel.)

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.
DEBATT

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet
Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies