Gå direkt till textinnehållet

Sju projektanställda fick fasta jobb

Sju personer som enligt journalistklubben på Sveriges Television varit felaktigt projektanställda har fått fast anställning.

Sju personer som enligt journalistklubben på Sveriges Television varit felaktigt projektanställda har fått fast anställning.

Det rör sig om en researcher på Uppdrag granskning och Söndagsöppet, en journalist på finska redaktionen, en kulturreporter på Kobra, en redaktör på Uppdrag granskning och reportrar i Växjö och Norrköping.

Journalistklubben vill komma tillrätta med det utbredda användandet av projektanställningar inom företaget. Fortfarande återstår det 19 personer som journalistklubben förhandlar om med och som klubben anser borde vara tillsvidareanställda.

Annons Annons

För vikarier på SVT är läget kärvare. På SVTs nyhetsredaktioner råder nu totalt stopp för in-lasningar. Ledningen vill inte ta in några personer som skulle kunna komma ifråga för förtur till tjänster. De som nu har vikariat kommer inte att få dem förlängda efter nyår.

Flera reportrar som är föräldralediga och utlånade till andra avdelningar kommer tillbaka efter nyår och Eva Hamilton, chef för nyheter och samhälle, anser att redaktionerna då riskerar att ha för många fast anställda.

Flera reportrar som vikarierat på nyhetsredaktionen och närmar sig gränsen för att bli till-svidareanställd – jobbat 36 månader under en femårsperiod – blir inte längre tillfrågade om vikariat eftersom de då skulle passera den magiska 36-månadersgränsen.

pj@journalisten.se

Läs också:

Projektanställningar: En av fyra inom public service är visstidsanställd

http://www.journalisten.se/a.asp?article_id=5780

Fler avsnitt
Fler videos