Gå direkt till textinnehållet

”Självklart slår vi SVT”

Har du inte anmält dig till Medieruset än? Då är det dags nu! Den 9 september ska mediebranschen åter träffas för att springa Medieruset på Stockholm stadion. Journalisten har pratat med några som anmält sig. Martin Runnquist-Nilsson, producent på SR Ekot, är en av dem.

Varför springer du Medieruset?
– Jag tänker mer – varför inte? Det har varit ett speciellt år. Många kollegor har inte varit i huset. Det här är en kul grej att ses på och ett bra sätt att sparka igång hösten på.

Är du en van löpare?
– Jag är egentligen cyklist, men när jag fick barn förra året så blev det svårt att få till fyratimmarspass på landsväg. Så jag fick, så att säga, sadla om till löpning. Cyklingen får vänta.

Medierusets bana är 3,8 km lång, vad tänker du om det?
– Jag ska springa Stockholm halvmaraton två dagar efter Medieruset så jag får se loppet lite som en uppvärmning för det. Jag kommer nog inte att satsa på att ta ut mig, utan se på det som en lång intervall.

Annons Annons

Det är första gången du springer loppet, vad tror du att du landar på för tid?
– Om jag ska höfta lite … hm … kanske 15-16 minuter?

Har ni bestämt namn på lagen?
– ”Löpet” känns ju givet, men det kanske redan är taget? Vi har inga namn än. Det kanske kommer. Ekots devis är ju annars ”Inget trams”. Jag får återkomma. Än så länge är vi tolv personer uppdelade på två lag.

Vad tror du om konkurrensen från grannarna i tv-huset, slår ni SVT?
– Klart vi slår tv-huset! Vi är ju radio, det är bara att dra upp en regel så är vi ute. Vi är mycket snabbare. Självklart slår vi dem! Men OM vi skulle förlora beror det givetvis bara på att vi var tvungna att dubbelkolla att bansträckningen var korrekt innan vi sprintade i mål.

Fotnot: Här kan du anmäla dig till Medieruset 2021: 

https://www.journalisten.se/medieruset-ar-tillbaka

 

Fler avsnitt
Fler videos