Gå direkt till textinnehållet

Schibsted hjälper flyktingar – skickar ”gula båtar”

Schibsted startar en hjälpinsats för att bistå människor på flykt till och i Europa. Anställda kan frivilligt skänka en del av sin lön för att bidra.

Schibsted Sverige har tillsammans med sina medarbetare startat en samlad insats för att hjälpa i den pågående flyktingkrisen i Europa. På tisdagen drog en intern kampanj igång där anställda kunde välja att skänka en procent av sin lön för att bistå människor på flykt.

Den första insamlingen, som går under namnet ”Gula Båtarna”, möjliggör att den ideella organisationen Svenska Sjöräddningssällskapet kan skicka två båtar med besättning till Medelhavet.  

Båtarna som ska skickas är av så kallad Victoria-klass och har utvecklats av Sjöräddningssällskapet speciellt för räddningsinsatser i svåra förhållanden. Till exempel så vänder sig de tolv meter långa båtarna rätt i sjön om de skulle slå runt.

Annons Annons

”Det här är starten på en räddningsaktion som dessvärre ser ut att behöva bli långvarig. Vi ska använda kraften i alla våra kanaler för att göra det enkelt för våra läsare och användare att bidra till hjälpen”, säger Rauol Grünthal, koncernchef på Schibsted Sverige i ett pressmeddelande.

Fler avsnitt
Fler videos