Schibsted hjälper flyktingar
- skickar ”gula båtar”

30 september, 2015

Schibsted startar en hjälpinsats för att bistå människor på flykt till och i Europa. Anställda kan frivilligt skänka en del av sin lön för att bidra.

Schibsted Sverige har tillsammans med sina medarbetare startat en samlad insats för att hjälpa i den pågående flyktingkrisen i Europa. På tisdagen drog en intern kampanj igång där anställda kunde välja att skänka en procent av sin lön för att bistå människor på flykt.

Den första insamlingen, som går under namnet ”Gula Båtarna”, möjliggör att den ideella organisationen Svenska Sjöräddningssällskapet kan skicka två båtar med besättning till Medelhavet.  

Båtarna som ska skickas är av så kallad Victoria-klass och har utvecklats av Sjöräddningssällskapet speciellt för räddningsinsatser i svåra förhållanden. Till exempel så vänder sig de tolv meter långa båtarna rätt i sjön om de skulle slå runt.

”Det här är starten på en räddningsaktion som dessvärre ser ut att behöva bli långvarig. Vi ska använda kraften i alla våra kanaler för att göra det enkelt för våra läsare och användare att bidra till hjälpen”, säger Rauol Grünthal, koncernchef på Schibsted Sverige i ett pressmeddelande.

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet
Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies