Schibbye och Persson startar bibliotek

27 januari, 2012

SCHIBBYE / PERSSON Martin Schibbye och Johan Persson vill sätta upp ett bibliotek i Kalityfängelset och ber nu folk att skicka böcker.

De dömdes till elva års fängelse för terrorbrott och straffet ska avtjänas i Kalityfängelset i Addis Abeba. Om de inte blir benådade. Nu börjar de samla in böcker till ett fängelsebibliotek. Det uppger sjf.se.

Fängelsedirektören har godkänt biblioteksplanerna.

– Vi uppmanar alla att skicka böcker på utländska språk tillsammans med ett brev på engelska till Martin och Johan. Det finns en stor längtan efter litteratur bland fångarna i Kality-fängelset. Vi hoppas naturligtvis att Martin och Johan ska benådas som fort som möjligt, men om de under tiden kan börja bygga upp ett bibliotek kan vi tillsammans genomföra en både humanitär och kulturell gärning, säger Jonas Nordling, ordförande för Journalistförbundet.

Adressen dit man kan skicka böcker och brev är:

Johan Persson / Martin Schibbye
Kality Prison Zon 7
Addis Abeba Prison
Administration
P O Box 2436
Addis Abeba
Ethiopia

Kommentarer

Det finns 2 kommentar på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.
Inlagt av Ulrika lör, 2012-01-28 15:28
Vilka språk önskas?
Inlagt av Alejandra lör, 2012-02-04 01:34
Undrar detsamma som Ulrika. Vilka språk talar de flesta som finns på Kality fängelset idag?
SCHIBBYE / PERSSON

Årets groda 2022

Alla gör fel ibland. Men en del fel är roligare än andra. Nu kan du rösta på vilken som var 2022 års roligaste groda. Sista dag för att rösta är den 14 februari. Rösta här.

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet
Ansvarig utgivare: Julia Nilsson. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies