Gå direkt till textinnehållet

Pressad ekonomi för Frilans Riks inför årsmötet

Frilans Riks måste hantera ett stort ekonomiskt underskott inför sitt kommande årsmöte i mars. Ett Nordiskt frilansseminarium drog ner finanserna.- Vi får spara in på framför allt det nordiska samarbetet framöver, säger Åsa Ohlsson, ordförande i Frilans Riks.Bilden: Åsa Ohlsson, ordförande Frilans Riks, FOTO: privat.

Frilans riks har fått stora ekonomiska underskot. Huvudskälet är arrangemanget Nordiska seminariet för skandinaviska frilansar.

– Tanken med arrangemanget var att det inte skulle gå med minus, och vi sökte pengar från stiftelsen som vi i sent skede fick avslag för. Dessutom gjorde en försenad renovering av JMK att vi inte kunde använda de lokalerna vi hade räknat med gratis – och det ledde till extrakostnader, säger Åsa Ohlsson, ordförande i Frilans Riks.

Annons Annons

Hur ska ni hantera detta?

– Vi vill dra ner på kostnaderna på 100.000 per år i två år, och det sker genom att minska det nordiska samarbetet. Vi ska heller inte heller vara med på bokmässan i Göteborg och föreslår även en mindre styrelse, vilket medför mindre reskostnader, säger hon.

Har ni planer på att höja medlemsavgiften för frilansdistriktet?

– Nej, vi vill inte att detta ska belasta medlemsavifterna. Och trots förlusten kommer vi att föreslå ett höjt styrelsearvode för det arbete som görs mellan styrelsemötena för nästa år.

Underskottet väntas bli en het fråga på årsmötet som hålls den 10 mars på ABF-huset i Stockholm.

 

Fler avsnitt
Fler videos