PO vill pröva publicering i sociala medier

11 februari, 2013

Pressens samarbetsnämnd har tillsatt en arbetsgrupp för att utreda om PO-PON ska kunna pröva publiceringar i sociala medier.

Arbetsgruppen består av Ulrica Widsell från Journalistförbundet, Ola Sigvardsson, Allmänhetens pressombudsman, Hans Larsson från Sveriges Tidskrifter, Björn Häger från Publicistklubben och Per Hultengård från Tidningsutgivarna. Det första mötet hölls i förra veckan.

– Vi arbetar utifrån frågeställningen om inlägg på sociala medier ska kunna prövas. Svaret kanske blir ”nej”, men om svaret är ”ja” så måste vi hitta ett regelsystem som fungerar. Personligen så tycker det låter rimligt eftersom det pressetiska systemet måste följa mediehusens utveckling, men vi får se vad vi kommer fram till. Den stora svårigheten är principfrågan. Vi vill undersöka hur förhållandet mellan de etiska och juridiska ansvarsområdena för publicistisk verksamhet ska se ut, säger Ola Sigvardsson.

Det är tänkt att arbetsgruppen ska kunna presentera resultatet av undersökningen under våren.

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet
Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies