”PKs ordförande låter
sig luras av rasismen”

27 juni, 2017

DEBATT Henrik Arnstad går i en debattartikel i Journalisten till angrepp på Publicistklubbens ordförande Anna Hedenmo, som han menar har låtit sig luras av rasismen via en ”grumlig konspirationsteori” om en mediestyrd åsiktskorridor.

I en debattartikel i Journalisten publicerad på tisdagen jämför Henrik Arnstad agerandet från PK-ordföranden Anna Hedenmo med situationen under andra världskriget.

”När demokrati, tryckfrihet och yttrandefrihet – då liksom i dag – utmanades av starka auktoritära krafter, ställde sig PK på de senares sida. Tyvärr verkar PK på väg att göra samma misstag i nutiden”, skriver Henrik Arnstad i artikeln.

Han anser att Anna Hedenmo genom en debattartikel i Expressen visat att hon låtit sig luras av rasismen.

”Jag inbillar mig inte för en sekund att Anna Hedenmo instämmer i sverigedemokraternas och nazisternas antisemitiska förklaringsmodeller. Därmed borde lögnpropagandan om en mediestyrd ’åsiktskorridor’ vara den verkliga måltavlan för Publicistklubbens opinionsarbete 2017. Det är hög tid att vakna och ta striden”, skriver Henrik Arnstad.

Anna Hedenmo svarar i debattartikeln att Arnstads text är en ”mycket tydlig illustration” till fenomenet att de journalister som velat skildra flyktingmottagandets utmaningar ofta anklagats för att gå de främlingsfientligas ärenden. 

DEBATT

Journalisten-podden

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet

Säg upp din prenumeration här

Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies