Gå direkt till textinnehållet

Pandemibonus till anställda på Bonnier News

Anställda på Bonnier News får en pandemibonus om 10 000 kronor på oktoberlönen. UPPDATERAD.

Ledningsgruppen och styrelsen på Bonnier News har beslutat att dela ut en gratifikation om 10 000 kronor till koncernens anställda på redaktioner, kontor och tryckerier, samt 5 000 kronor till medarbetare på distributionen. Gratifikationen är ett tack från ledningen för arbetet under pandemin, uppger Bonnier News vd Anders Eriksson i ett internt meddelande.

”Trots många månader av hemarbete och andra restriktioner levererar Bonnier News ett fantastiskt resultat, både publicistiskt och ekonomiskt. Det finns en imponerande målmedvetenhet och ett stort driv i organisationen. Ni gör ett fantastiskt jobb och jag är både stolt och tacksam”, skriver Anders Eriksson i meddelandet till medarbetarna.

För att få bonusen måste man ha varit anställd i minst ett år på ett av Bonnier News majoritetsägda svenska bolag och beloppet kommer att betalas ut i proportion till snittet av den tjänstgöringsgrad varje medarbetare haft, och tjänstgöringsgraden måste ha varit minst 50 procent (25 procent för medarbetare inom distribution). Totalt omfattas cirka 4 000 medarbetare av gratifikationen.

Annons Annons

Varför ger ni de anställda en gratifikation?
– För att visa på tacksamhet gentemot våra medarbetare som arbetat hårt och målmedvetet under en utmanande tid av hemarbete. Totalt omfattas cirka 4.000 medarbetare av gratifikationen, säger Bonnier News vd Anders Eriksson.

Vilka reaktioner har du fått? 
– Jag och min ledningsgrupp har fått många positiva reaktioner under dagen. Flera medarbetare har hört av sig personligen och jag upplever att man ser gratifikationen som en glad överraskning.

Bonnier News har tagit emot ganska många miljoner i statligt pandemistöd, hur kan ni ha haft behov av stödet om ni samtidigt kan dela ut bonusar till personalen? 
– Det är korrekt att några av Bonnier News affärsområden, framför allt vår lokaltidningsverksamhet, under pandemins inledning, förra året tog emot coronastöd. Men 2021 har inga sådana stöd sökts och efter sommaren ser vi nu att vi befinner oss i ett radikalt annat läge än under våren 2020, säger Anders Eriksson.

Jan Spångberg, ordförande i journalistklubben på Expressen, säger att de är väldigt glada över bonusen.

– Det är också en fråga som vi drivit fackligt eftersom det har varit en väldig tuff period för medlemmarna. De har slitit och kämpat oerhört hårt i ett och ett halvt år. De är väl förtjänta, säger Jan Spångberg.

Bonnier News har fått ganska mycket statligt coronastöd, hur rimmar det med att medarbetarna nu får coronabonus?
– Det statliga stödet gick till flera av koncernens tidningar förra året och hjälpte till på slutraden i resultatet för 2020. Gratifikationen går på årets budget. De hänger inte ihop, säger Jan Spångberg.

Fler avsnitt
Fler videos