P4 Malmöhus tog ställning
mot Donald Trump

26 juni, 2017

GRN-beslut P4 Malmöhus fälls av Granskningsnämnden för radio och TV för att en muslimsk programledare kritiserat USAs president Donald Trumps inresebeslut från sju i huvudsak muslimska länder.

Den 31 januari sändes ett inslag om inreseförbudet i USA i P4 Malmöhus. Programledaren berättade bland annat att hon var muslim och har muslimska släktingar i USA, och sade sedan:

”Men det här sänder ju ut, ja jag måste säga obehagliga signaler alltså. Och jag tänker på historien som har lärt oss att den här typen av särskiljning av folk och folk på grund av religion eller hudfärg eller vad som annat helst aldrig leder till något bra och jag undrar liksom om det här har lett till något bra ens i USA faktiskt. Och det är inte bara de som är direkt drabbade som har börjat protestera mot detta.”

Därefter intervjuades en person som beslutat att inte resa till USA under tiden Donald Trump är president.

Inslaget anmäldes av en privatperson till Granskningsnämnden, som nu fäller inslaget eftersom ”programledarens uttalanden om inreseförbudet i USA var alltför värderande och gick utöver vad som kan anses förenligt med kravet på opartiskhet”.

GRN-beslut

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet

Säg upp din prenumeration här

Hatad

Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies