Gå direkt till textinnehållet

P4 fortsatt största radiokanalen

P4 fortsätter att vara den största radiokanalen. Det visar den senaste rapporten från Sifo radioundersökningar.

P4 fortsätter att vara den största radiokanalen. Det visar den senaste rapporten från Sifo radioundersökningar.

Varje dag lyssnar nästa fyra miljoner dagligen på Sveriges Radio, 50 procent av befolkningen. Det är en liten minskning på en procent i jämförelse med motsvarande period förra året. Mätningen gäller första kvartalet 2006. Även lyssnandet på kommersiell radio minskar något. (-1,4 procent)

Det är inte i den allra yngsta målgruppen 9-19 år som lyssnandet på SR minskar mest, utan i gruppen 20-34 år. SR känner också av en ökad konkurrens om lyssnarna från den kommersiella radion i gruppen 50-64 år.

Annons Annons

P4 är fortsatt vara den största radiokanalen med 34 procent daglig räckvidd (-1,3). P4-lyssnarna lyssnar också länge på sin kanal. Den genomsnittliga lyssnartiden för P4 är 219 minuter per lyssnare och dag.

P1 når dagligen ungefär 11 procent i befolkningen 9-79 år, vilket är en halv procent färre i jämfört med första kvartalet föregående år.

P2, som fick ny programtablå i januari, ligger kvar strax under två procents dagliga lyssning, en ökning med närmare två procent.

P3 ligger stabilt kvar på runt elva procent av befolkningen, med tyngdpunkt bland de i åldern 20-34 år.

I Stockholm ökar lyssnandet på SRs lokala kanaler, både P4 Radio Stockholm och P5 Radio Stockholm 103,3, med en halv procent till 12,5 procent. Även P5 ökar efter en nedgång under det senaste året och är tillbaka på 12,8 procent, samma nivå som för ett år sedan.

P1 är största kanal i Stockholm med 15 procent.

P4 Göteborg behåller sin ställning som största kanal i Göteborg med 28 procent och i Malmöområdet ökar P4 Malmöhus med en halv procent till ungefär 28 procent.

Drygt tolv procent av befolkningen lyssnar på någon gång på webbradio under en vecka.

pj@journalisten.se

Fler avsnitt
Fler videos