Caspar Opitz kommer att ha en karens på ett år innan han tar ställning till DNs eventuella medieetiska felsteg. FOTO: Tor Johnsson

Opitz ska inte granska DN

4 maj, 2021

Nu är det klart att det blir förra MO Ola Sigvardsson som kommer att ta ställning i eventuella MO-anmälningar mot DN.

Nya Medieombudsmannen kommer under sitt första år i rollen inte att bedöma eventuella anmälningar mot förra arbetsgivaren Dagens Nyheter.

Det blir istället förra MO Ola Sigvardsson som kommer att ta ställning i eventuella MO-anmälningar mot DN, det säger Caspar Opitz i Medierna i P1.

– Jag tar med glädje hand om anmälningarna mot DN det närmaste året. Det är klokt av Caspar att avstå från att pröva den tidning där han just arbetat. Själv hade jag en liknande karantän när det gällde Östgöta Correspondenten när jag tillträdde som PO 2011, säger Ola Sigvardsson till Journalisten.

Caspar Opitz är ny MO sedan 1 april. År 2000-2021 jobbade han på DN, de sista sju åren som redaktionschef och tillförordnad ansvarig utgivare. 

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet
Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies