Gå direkt till textinnehållet

Ingen har överklagat Bulletins konkurs – ”Vi undersöker andra alternativ”

Samtliga 20 anställda på Bulletin är uppsagda. ”Det går inte att kuppa in ideologiska extremister”, uppger ägaren Tino Sanandaji om vem som ska driva vidare tidningen.

Den 18 februari försatte Stockholms tingsrätt Bulletin AB som driver den digitala nyhets- och opinionssajten Bulletin i konkurs. Samma dag meddelade bolagets styrelseordförande Tino Sanandaji att miljonskulden som lett fram till konkursbeslutet var betald och att konkursen skulle överklagas. Sista dag att överklaga är den 11 mars.

Hittills har dock inget överklagande lämnats in till Svea hovrätt, och Tino Sanandaji uppger för Journalisten att man överväger att låta bli att överklaga.

– Vi har på inrådan av våra jurister avvaktat med ansökan att överklaga konkursen utan undersöker andra juridiska alternativ att driva tidningen vidare. Ambitionen är alltjämt att tidningen ska fortsätta efter att konkursprocessen är avslutad, och ännu har Bulletin undvikit avbrott i utgivning, skriver Tino Sanandaji i ett mejl till Journalisten.

Samtliga 20 anställda är uppsagda av konkursförvaltaren, men jobbar under sin uppsägningsmånad.

Tino Sanandaji uppger att alla konsulter och frilansar sagts upp. De får till skillnad från de anställda inte betalt genom statlig lönegaranti.

– En del har pausat, medan andra fortsätter skriva obetalt.

Tino Sanandaji uppger att han är intresserad av att driva Bulletin vidare, och tillägger att det kan bli svårt för andra att ta över Bulletin.

– Tidningen Bulletin består av två bolag, dotterbolaget Bulletin AB som nu satts i konkurs samt moderbolaget Neovista AB som inte satts i konkurs och där jag fortfarande är styrelseordförande. Mycket av verksamhetens viktigaste tillgångar ägs av moderbolaget, som externa parter som vill driva tidningen vidare måste komma överens med. Det går således inte att ta över Bulletin för en spottstyver eller kuppa in ideologiska extremister. Köparen måste vara en seriös aktör med resurser att driva tidningen vidare intakt, uppger Tino Sanandaji.

Fler avsnitt
Fler videos