Gå direkt till textinnehållet

Observatörfrån Dalarna

Dalarna blev utan ombud på kongressen.Då trädde Journalistförbundets styrelse in och bjöd in en observatör från daladistriktet.

Dalarna blev utan ombud på kongressen.Då trädde Journalistförbundets styrelse in och bjöd in en observatör från daladistriktet.

När det var dags att välja ombud till kongressen ute i journalistdistrikten var det ingen i Dalarna som tog tag i valproceduren. Resultatet blev att distriktet stod utan ombud.

Förbundsstyrelsen tyckte att det var olyckligt. Den beslutade att Dalarna skulle få skicka observatörer till kongressförhandlingarna.

Annons Annons

Per Eklund, ordförande i Dala-Demokratens journalistklubb, fick packa väskan och åka till Stockholm. Han sitter med under förhandlingarna med yttrande- och förslagsrätt, men han får inte rösta.

– Det är ingen jättekatastrof att vi inte har några ombud, tycker han. Men visst är det synd att jag inte kan rösta.

Dalarna har inte lämnat in någon motion till kongressen, som Per måste gå upp och försvara i talarstolen. Han inriktar sig på att sätta sig in i de frågor som diskuteras.

– Jag är ganska nyvald som ordförande och jag har inte så lång facklig erfarenhet från Journalistförbundet. Tidigare har jag jobbat fackligt inom Metall.

qr@sjf.se

Fler avsnitt
Fler videos