Gå direkt till textinnehållet

”NoW-skandalen kommer att växa”

The Guardians stjärnreporter Nick Davies anser att News of the World-skandalen kommer att växa. Han bedömer att bara 10-15 procent av den enorma avlyssningshärvan hittills avslöjats.

Under Sveriges Radios välbesökta seminarium i Almedalen på torsdagen med frilansjournalisten Nick Davies avslöjade han att han håller på att kartlägga ytterligare förgreningar av den stora avlyssningsskandalen som fällde News of the World för ett år sedan.

– Jag uppskattar att bara 10-15 procent av de olagliga avlyssningarna och andra illegala metoderna som har använts av brittisk press har avslöjats, sade Nick Davies.

Nick Davies arbetar just nu med researcharbete för en ny bok om skandalerna.

– Det var en ren slump att det var News of the World som avslöjades. Den privatspanare som polisen slog till mot arbetade exklusivt för News of the World. Men det fanns vid samma tillfälle mellan tolv och femton privatdetektiver som arbetade för Fleet Street, för andra tidningar, berättade han.

Genom intervjuer med journalister fick han indikationer på att illegala metoder använts av andra tidningar.

Fotnot: Det var Nick Davies som avslöjade den omfattande avlyssningshärvan som till slut fick anrika News of the World på fall förra året.

Fler avsnitt
Fler videos