Gå direkt till textinnehållet

Manifestation i Stockholm på årsdagen för Khashoggi

På onsdag hålls en manifestation utanför Saudiarabiens ambassad i Stockholm för att uppmärksamma den mördade journalisten Jamal Khashoggi.

I Reportar utan gränsers senaste pressfrihetsindex hamnar landet på bottenplatsen 172. Uppemot 30 journalister befaras vara frihetsberövade för närvarande i Saudiarabien.

– Det är viktigt att påminna om hur illa det är ställt med yttrandefriheten i Saudiarabien, och att inte glömma det bestialiska mordet på journalisten Jamal Khashoggi. Jag hoppas att vi snart får veta vad som verkligen hände den där dagen för ett år sedan. Det gläder mig att yttrandefrihetsorganisationerna i Sverige ställer upp och visar sitt stöd, säger Helena Giertta, chefredaktör för Tidningen Journalisten, som är en av arrangörerna. 

Opinionsbildaren, författaren och journalisten Kurdo Baksi är arrangör. 

– Vi samlas på onsdag till stöd för press- och yttrandefriheten som hotas alltmer runt om i världen, men också för att sanningen om mordet på Khashoggi ska komma fram, säger Kurdo Baksi.

Manifestationen hålls 2 oktober 11.30 utanför Saudiarabiens ambassad på Sköldungagatan 5 i Stockholm. Stödjer gör också Journalistförbundet, Sveriges Författarförbund och Svenska PEN.

 

Fler avsnitt
Fler videos