Gå direkt till textinnehållet

Kvinna dömd för olaga intrång på SVT

En kvinna i 30-årsåldern har dömts för olaga intrång på SVT. Kvinnan har sagt att hon inte var medveten om att hon begick ett brott.

Hon döms till 50 dagsböter på totalt 1 500 kronor.

Kvinnan är född i Kina men bosatt i Sverige sedan ett tiotal år. Hon har i förhör uppgett att hon led av vanföreställningar vid intrånget hon nu döms för.

Kvinnan uppger enligt domen i Stockholms tingsrätt att hon tycker om att titta på TV och var nyfiken på hur arbetet sker på SVT, och därför gick till TV-huset i Stockholm.

Annons Annons

Efter att ha uppehållit sig i receptionen följde hon efter en person in genom slussdörren. Ingen stoppade henne när hon kommit in genom dörren. Enligt kvinnan var hon inne på SVT i en kvart innan en vakt bad henne lämna.

Åklagare hade i första hand yrkat att kvinnan skulle dömas för obehörigt tillträde till skyddsobjekt, men tingsrätten konstaterar att det inte i utredningen framkommit om det finns skyltar vid Sveriges Television av vilka framgår att det är ett skyddsobjekt. Kvinnans uppgift om att hon inte visste att det var fråga om ett skyddsobjekt godtas därför, och hon frias på den åtalspunkten.

Fler avsnitt
Fler videos