Kritiserat franskt lagförslag skrivs om

1 december, 2020

Det kritiserade franska lagförslaget som skulle kriminalisera fotografier av poliser i tjänst ska skrivas om, efter omfattande protester i landet. 

Förslaget att göra det olagligt att på ett integritetskränkande sätt ta och sprida bilder på fransk polis var en del av en större säkerhetslag, och klubbades av franska nationalförsamlingen i förra veckan.

Såväl journalistfack som organisationer har protesterat mot lagförslaget, och den gångna helgen gick tiotusentals fransmän ut på gatorna för att demonstrera mot det.

Nu backar regeringspartiet LREM, rapporterar franska medier. Den kritiserade artikel 24 i lagpaketet ska ”helt skrivas om”.

LREMs gruppledare i nationalförsamlingen Christophe Castaner sade vid en presskonferens att majoriteten i parlamentet tar till sig allmänhetens och journalisters ”oförmåga att förstå” lagförslaget och ska arbeta om texten för att radera de tvivel som finns. Det rapporterar France Info.

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet

Säg upp din prenumeration här

Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies