Franskt fotoförbud klubbat av parlamentet

26 november, 2020

Nationalförsamlingen röstade igår igenom det omstridda lagförslaget som innehåller ett förbud mot att sprida bilder på poliser.

Journalisten har rapporterat om lagförslaget och dess kritiserade paragraf 24 som innebär att personer som ”i ont uppsåt” sprider identifierbara bilder och filmer om poliser, eller privata uppgifter om dem, i sociala medier ska kunna dömas till ett års fängelse och 45 000 euro i böter.

Igår klubbades lagen igenom i den franska nationalförsamlingen, rapporterar franska medier. Lagförslaget ska nu vidare till senaten.

Journalistorganisationer i Frankrike ser en risk för inskränkt press- och yttrandefrihet och har protesterat mot lagen. Bland de som protesterar finns Reportrar utan gränser.

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet

Säg upp din prenumeration här

Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies