Gå direkt till textinnehållet

Kanalchef slutar efter ett års problem

Efter en lång tid av samarbetsproblem slutade Radio Kronobergs kanalchef Erica Hedin i fredags.- Det har varit  stora kommunikationsproblem, säger Lisa Syrén från fackklubben.

Tidigare i våras blev det uppståndelse när personalen i ett öppet brev kritiserade kanalchefen för att hon gått med i landshövdingens nätverk som "ambassadör" för Kronoberg.

Men det var bara toppen på ett isberg. Det är mindre än två år sedan Hedin började, men konflikterna har pågått ett helt år. Samtalskonsult har varit inkopplad för att försöka reda ut problemen. I dag får 7 personer i personalen psykologhjälp för att orka med jobbsituationen.

Varken programdirektören Björn Löfdahl eller Lisa Syrén som företräder personalen vill gå djupare in i vad som hänt.

Annons Annons

– Erica Hedin var oerfaren som chef, och hon har haft kommunikationsproblem, vi har haft svårt att förstå vad hon har velat. Det har varit väldigt, väldigt jobbigt, säger Lisa Syrén.

– Men jag vill betona att redaktionen både klarat sitt arbete under den här tiden och skött hela processen "by the book". Det vanliga är ju annars att det blir splittring och intern konflikt på arbetsplatsen, men så är det inte här.

Erica Hedin förklarar själv sin avgång med att det varit en tung arbetsbörda,  och att veckopendlingen från Göteborg slitit. Nu vill hon prioritera sin familj.

Programdirektören Björn Löfdahl för nu samtal med Erica Hedin. En ny kanalchef är troligen inte rekryterad förrän efter sommaren. Tills vidare tar Radio Blekinges kanalchef Bosse Svensson över anvaret.

 

Fler avsnitt
Fler videos