Gå direkt till textinnehållet

Journalistförbundet: ”Så här agerar inte en seriös arbetsgivare”

Journalistförbundets förhandlingschef Johan Lif uppmanar Bulletins ägare att teckna kollektivavtal: ”Det skulle vara ett bra sätt att hantera konflikten och komma vidare.”

Journalistförbundet har haft kontakt med personer på Bulletin om bland annat arbetsmiljöfrågor. Det senaste dygnets händelser har lett till att krisen intensifierats och konflikten sker nu inför öppen ridå.

Journalistförbundets förhandlingschef Johan Lif anser särskilt att delägaren Tino Sananadajis agerande i sociala medier är problematisk.

– Man blir beklämd när man läser vad företagets ägare skriver om sina egna medarbetare i öppna inlägg på Facebook. Om det är den typen av kommunikation som tillåts internt kan man förstå att det blir konflikter på företaget. Så här agerar inte en seriös arbetsgivare. Det är anmärkningsvärt illojalt mot den egna personalen att som arbetsgivarföreträdare uttrycka sig så. En seriös arbetsgivare kommunicerar inte genom aggressiva Facebookharanger, säger Johan Lif.

Annons Annons

Varför inte då?
– De måste förstå att de har ett arbetsmiljöansvar. De är inte bara fria debattörer som kan puckla på varandra i offentligheten. De är arbetsgivare och har ett stort antal skyldigheter gentemot sina anställda, inte minst att se till att de har en god arbetsmiljö.

Han menar att en väg framåt skulle vara att teckna kollektivavtal, vilket nu inte finns.

– Det finns uppenbarligen en politisk omognad hos arbetsgivaren och ett sätt att komma vidare på skulle vara att teckna kollektivavtal och inlemma företaget i den svenska modellen. Då kan de som arbetsgivare få professionellt stöd av arbetsgivarorganisationen och vi får möjlighet att se till att våra medlemmar får schyssta villkor. Det skulle vara ett bra sätt att hantera den här konflikten på och komma vidare, eftersom den har gått så långt.

Hur ser du på att ägarna vill kunna bestämma över vad som publiceras i Bulletin?
– Det tyder på en publicistisk omognad i paritet med den arbetsgivarpolitiska omognaden. De behöver förstå vad det innebär att utse en ansvarig utgivare. Det verkar som att de också skulle behöva stöd från en utgivarorganisation eller motsvarande för att förstå hur systemet fungerar med fria och oberoende medier, samt rollfördelningen mellan ägarskapet och utgivarskapet, säger Johan Lif.

Fotnot: Journalisten har utan framgång sökt Tino Sanandaji för en kommentar.

Fler avsnitt
Fler videos