Journalister sägs upp i Ångermanland

18 oktober, 2006

Nystartade Allehanda Media AB planerar att minska personalen med 20 tjänster, de flesta uppsägningarna berör redaktionell personal.

Nystartade Allehanda Media AB vill minska personalen med 20 tjänster, de flesta redaktionella.

Enligt Länstidningen i Östersund är anledningen till personalminskningen att tidningen Ångermanland och Örnsköldsviks Allehanda sedan den första september samproduceras i det gemensamma bolaget Allehanda Media AB. I och med sammanslagningen är tidningarnas sport-, kultur- och nöjes- samt familjematerial gemensamt. Den andra delen består av eget, lokalt material.

De flesta som berörs arbetar i Härnösand, Kramfors, Sollefteå och Örnsköldsvik. Tidningarna har inlett förhandlingar om personalminskningen.

ik@journalisten.se

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet
Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies