Ola Sigvardsson, MO, poddar tillsammans med Helena Giertta. Arkivbild. FOTO: Tor Johnsson

Journalistenpodden om Federley och Haninge-fallet

8 december, 2020

Journalistenpodden

I Journalistenpodden #77 diskuterar Helena Giertta och Ola Sigvardsson (MO) bland annat publiceringarna om Fredrick Federley (C) och hans ex-sambo. Sigvardsson förvånas över hur skvallersajten Stoppa pressarna väljer ut offer bland kändisarna. ”Sen finns det inga gränser för vad dom kan skriva och insinuera”, säger Sigvardsson.

De avhandlar också publiceringarna kring Haninge-mamman som enligt tidiga medieuppgifter skulle ha låst in sin son i 28 år.

Sigvardsson anser att medierna måste vara försiktiga med detaljer, och menar att de detaljer som många medier redogjort för kring sonens fysiska skick var att gå för långt. ”Det var att gå in i den privata sfären på en svag och utsatt människa”, säger han bland annat. 

Podden finns även ute nu där poddar finns. 

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.
Journalistenpodden

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet

Säg upp din prenumeration här

Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies