Ingen lättnad mot åtalade journalister

16 mars, 2017

Medarbetarna på den nedstängda kurdiska tidningen Özgür Gündem ska vara fortsatt häktade, enligt ett färskt domstolsbeslut.

Turkiska Bianet skriver att domstolen avslog de åtalades begäran att försättas på fri fot respektive få upphävt utreseförbud ur Turkiet.

Rättegången fortsätter först den 22 juni, skriver Bianet.

Som Journalisten berättat var det i augusti som turkisk polis stormade den kurdiska dagstidningen Özgür Gündems redaktion i Istanbul, efter ett domstolsbeslut. Tidningen, som grundades 1992 och har en tryckt upplaga på 7 500 ex, anklagas av det styrande AKP för att vara ett språkrör för PKK.

Åtminstone ett tiotal journalister fängslades vid tillslaget, liksom andra medarbetare. Författaren och journalisten Aslı Erdoğan är en av tre som hittills släppts ur häkte.

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet

Säg upp din prenumeration här

Senaste numret

Prenumerera

Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies