Gå direkt till textinnehållet

Ingen bonus för föräldralediga

När Bohusläningens anställda fick 11 000 kronor i bonus undantogs de som var föräldralediga, sjukskrivna eller jobbade deltid.

När Bohusläningens anställda fick 11 000 kronor i bonus undantogs de som var föräldralediga, sjukskrivna eller jobbade deltid.

– Det här var en gåva som ägarna gav sina anställda eftersom det gick så bra under 2006. Alla har behandlats lika och gåvan har utbetalats i relation till hur mycket man jobbat. Vi har inte gjort någon skillnad på om frånvaron berott på deltid, sjukskrivning eller föräldraledighet, säger personalchef Christer Wingård.

Journalistklubben anser att synsättet är anmärkningsvärt och kallade, med stöd av föräldraledighetslagen, till förhandling för en medlem som var föräldraledig under 2006. Den lokala förhandlingen slutade nyligen i oenighet. Nu måste frågan lösas på central nivå.

– Vi tycker att det ger en tråkig signal när föräldralediga och sjukskrivna inte anses vara värda samma uppmuntran som vi andra. Att vara frånvarande av dessa orsaker är inte jämförbart med att jobba deltid, säger journalistklubbens ordförande Stefan Karlsson.

ik@journalisten.se

Fler avsnitt
Fler videos