Gå direkt till textinnehållet

Inga uppsägningar på SvD

Svenska Dagbladet har lyckats genomföra sin sparplan utan att behöva säga upp någon. I första skedet aviserades att 25 tjänster, varav sju på redaktionen, skulle försvinna.

Svenska Dagbladet har lyckats genomföra sin sparplan utan att behöva säga upp någon.

I januari meddelade SvD att de måste genomföra en nytt sparpaket, det sjunde, för att minska kostnaderna med 55 miljoner kronor. Anledningen var att åtta av de större fastighetsmäklarna bestämde sig för att annonsera i Metros gratistidning Hus & Hem. Det aviserades om att 25 tjänster skulle försvinna, sju av dem på redaktionen. Men du visar det sig att ingen fast anställd eller inlasad medarbetare behöver lämna tidningen.

Genom att ta in färre vikarier utifrån och fylla vakanta tjänster med redan fast anställda behöver man inte säga upp någon. I realiteten innebär det dock att redaktionen kommer att ha sju tjänster färre.

– Båda parter är glada över att folk får behålla sina arbeten. Vi har en lång tradition på Svenskan att lösa besparingar utan att behöva säga upp folk, säger Klas Tägil, journalistklubbens ordförande på SvD.

Samtidigt kommer näringslivsbilagan att anställa tre nya reportrar eftersom bilagan även ska komma ut på söndagar.

pj@journalisten.se

Fler avsnitt
Fler videos