Gå direkt till textinnehållet

”Grundsynen är att vi ska samarbeta”

Att löneförhandlingarna på DN i år gick till central förhandling är inget konstigt, menar nye HR-chefen Henrik Fontin. - Det är helt naturligt när det finns en oenighet.

Som Journalisten berättade igår gick årets löneförhandlingar på Dagens Nyheter "för första gången i modern tid" till central nivå, där de avslutades i oenighet. Fackklubbens ordförande på DN, Anders Forsström, ser företagets inställning i frågan som en markering mot fackklubben. Han berättar också om frostiga kontakter från DN-ledningens sida sedan en tid tillbaka.

Henrik Fontin är nytillträdd HR-chef på DN:

– Jag känner inte till några frostiga relationer. Grundsynen på dialogen med den fackliga klubben är att vi är två parter på arbetsmarknaden och att vi ska samarbeta, säger han.

Om den ovanliga situationen att löneförhandlingarna gick till centrala förhandlingar säger Fontin att det inte är något konstigt om det finns en oenighet mellan parterna. Han vill inte närmare kommentera förhandlingarna, eftersom de fortsätter i den del som rör det kollektivavtalsbrott som Journalistförbundet menar att DN gjort sig skyldigt till i årets lönerevision.

Fler avsnitt
Fler videos