Gå direkt till textinnehållet

Gripna inte misstänkta för mordet

De personer som greps i Afghanistan är inte misstänkta för mordet på Nils Horner. Det uppger en talesperson från underrättelsetjänsten i Afghanistan.

Afghanistans underrättelsetjänst gick i morse ut med att de gripit ledaren för den militanta gruppen Mahaz-e-Fadaian, misstänkt för mordet på Sveriges Radios reporter Nils Horner.

En talesperson för underrättelsetjänsten i Afghanistan säger nu till Ekot att två personer har gripits misstänkta för att ha planerat ett terrorattentat mot ett utländskt företag. Personerna är medlemmar av Mahaz-e-Fadaian som tidigare tagit på sig mordet på Nils Horner. Men de är inte misstänkta för mordet på Horner.

”Personerna som vi gripit är inte misstänkta direkt för mordet på Nils Horner. De planerade ett attentat mot ett utländskt mål i området Shirpour i Kabul. De tillhör gruppen Mahaz-e-Fadaian som vi tror ligger bakom mordet på Nils Horner, säger Abdul Hasib Sedigi, talesperson för säkerhetspolisen vid Afghanistans inrikesministerium till Ekot.

Enligt Reuters har svenska ambassaden i Kabul lämnat över detaljer om arresteringen till svenska utredare.

”Undersökningen i Sverige pågår fortfarande”, säger Anders Skiöldebrand vid den svenska ambassaden i Kabul till Reuters.

Utrikesdepartementets pressjour vill inte lämna några kommentarer om gripandet av de två personerna i Afghanistan utan hänvisar till rikskriminalpolisen.

Inte heller Åklagare Krister Petersson vid den internationella åklagarkammaren som leder den utredning som pågår i Sverige vill uttala sig om de nya uppgifterna från Afghanistan.

 

 

 

 

Fler avsnitt
Fler videos