Gå direkt till textinnehållet

Gotlandsmedier går ihop mot våld och hat

Gotlands Medias tre redaktioner, Gotlands Allehanda, Gotlands Tidningar och Helagotland.se lägger i dag konkurrensen åt sidan för att stå upp för demokratin och mot våld och hat. Bakgrunden är en anmäld misstänkt gruppvåldtäkt på Gotland för snart två veckor sedan.

De tre medierna publicerar i dag och i morgon resultatet av samarbetet.

”Aldrig tidigare har reportrar, ledarskribenter och utgivare tillsammans tagit sig an ett angeläget ämne på det här sättet. Vi har lagt konkurrensen åt sidan för att tillsammans stå upp för demokrati och mot våld och hat”, skriver printchefen Ulrika Fransson i ett pressmeddelande.

Bakgrunden är en anmäld misstänkt gruppvåldtäkt på Gotland för snart två veckor sedan. Sedan dess har bland annat nynazister tågat på Visbys gator, och en åklagare skulle hotas i sitt hem. Nu ska reportrar, ledarskribenter och utgivare tillsammans ta sig an ämnet.

Annons Annons

”Vi har pratat med makthavare, med myndigheter, advokater och forskare. Men också med vanliga gotlänningar och nyanlända som ger sin bild av de oförutsägbara och obehagliga följderna. Att försöka förklara och ta ställning mot de mörka krafterna tycker vi just nu är viktigare än den vanliga nyhetsjakten mellan redaktionerna”, skriver Ulrika Fransson.

Fler avsnitt
Fler videos