Gå direkt till textinnehållet

”Gamer” vinner Årets berättare

Sveriges Radios Emelie Rosén och Ylva Lindgren vinner Stora Journalistpriset 2020 i kategorin Årets berättare för dokumentärserien ”Gamer”.

Stora Journalistpriset delas i år ut under webbsändningar under hela veckan. Idag avslöjades vinnaren i kategorin Årets berättare som alltså är teamet bakom ”Gamer”, en samproduktion mellan Ekot och P1 Dokumentär.

”Gamer” är en dokumentärserie i fyra delar.

”Emelie och Ylva tar med oss in i en mörk, mörk värld där det dyraste vi har, nämligen våra barn, är helt utan skydd. Det är svårt att värja sig från det som kommer fram och det är oerhört viktig journalistik”, säger Negra Efendić, ledamot i juryn, i en kommentar.

Annons Annons

I en intervju med Journalisten tidigare i år berättade Emelie Rosén om arbetet med dokumentären.

”Jag har ställt frågor till barn och unga, som de säger att ingen vuxen någonsin har ställt till dem förut. Ändå handlar frågorna om deras största fritidsintresse, som inte alls är ett konstigt eller obskyrt intresse, tvärtom. Det handlar om spelvärlden, och vilken ung tonåring spelar inte i dag? Många av oss vuxna förstår absolut ingenting om den och därför ville jag göra den här dokumentärserien”, berättade hon.

Fler avsnitt
Fler videos