Gå direkt till textinnehållet

Fortsatt kritik mot SR

Mer livsstil och ökade utlägg på produktionsbolag. Efter kritiken mot nedläggningar av program som Vår grundade mening presenterade Sveriges Radio i går en del av förändringarna i tablån för 2007

Mer livsstil och ökade utlägg på produktionsbolag.

Efter kritiken mot nedläggningar av program som Vår grundade mening presenterade Sveriges Radio i går en del av förändringarna i tablån för 2007.

Exakt hur tablån ska bli, bestäms först i december.

Varje förmiddag ska P1 sända livsstilsprogram och 22-timmen blir en daglig nyhetssammanfattning. Lördagarna ska ägnas åt familj, relationer och genusfrågor. Mediemagasinet Vår grundade mening ska enligt planerna ersättas av två nya program.

P2 ska inte genomgå några större förändringar, men ska dagligen sända mer musik och musiknyheter .

P3 ska satsa ännu mer på den unga publiken med P3 Star varje dag och ny musik på förmiddagarna. På lördags- och söndagsmorgnarna ska kanalen sända barnprogram.

P4 ska ha fortsatt lokal förankring men satsa mer på minoritetsspråk.

Bland de P1-program som läggs ner finns förutom Vår grundade mening, Konflikt, Pengar, Naturbruk, Gender, Brytpunkten, Föräldrarna och Boktornet

Budgeten för extern produktion ska öka med 40 miljoner kronor och målet är att öka den externa produktionsbudgeten med 222 miljoner till utgången av år 2010, jämfört med 2005 års budget.

Bland de program som läggs ut på extern produktion är de som ersätter Vår grundade mening.

– Det nya systemet där SR-ledningen helt enväldigt utan minsta kontakt med programmakarna bestämmer innehållet, kan kritiseras. Det är också en sorglig utveckling att de flesta program som nu ska läggas ner tycks finnas utanför Stockholm, säger Åke Pettersson på Vår grundade mening till Journalisten.

ks@journalisten.se

Fler avsnitt
Fler videos