Gå direkt till textinnehållet

Fördjupningar viktigast för nya Partille Tidning

Idag lanseras Partille Tidnings nya sajt, en helt digital lokaltidning som bland annat satsar på en egen redaktion i området som fokuserar på gräv och fördjupning. ”Det är inget man är van vid att starta en tidning på det här sättet som är helt digital”, säger chefredaktören Jonas Rindefjell. 

Journalisten har tidigare berättat att Partille Tidning återuppstår som prenumererad e-tidning tre dagar i veckan där fyra reportrar har rekryterats till den nya redaktionen i Partille centrum.

På tisdagsmorgonen kommer den nya sajten partilletidning.se upp. Lanseringen är en del av Stampens Medias satsning på lokaljournalistik i Göteborgs kranskommuner.

– Nyhetssajten kommer i princip bevaka området dygnet runt. Där har vi även hjälp av ägarna Stampen via deras hubb nattetid. Sen delar vi även ut tre e-tidningar i veckan, med start från slutet av oktober, säger chefredaktören Jonas Rindefjell.

Annons Annons

Förutom fyra reportrar och en chefredaktör på redaktionen i Partille finns det en nyhetsdesk i GP-huset med fem reportrar, som man delar med systertidningarna Kungsbackaposten och Mölndalsposten.

– Tanken med att dela upp oss så är att nyhetsdesken ska kunna sköta de snabba nyheterna medan vi här på hemmaplan i Partille kan hinna med mycket egna nyheter och djupdykningar, det vi tror gör att Partille-borna kommer vilja bli prenumeranter. För det här kommer bli en prenumererad produkt över tid, säger Jonas Rindefjell.

Finns det någon förlaga som ni har titta på, vem vill ni vara?

– Det här är en Stampen-satsning som är relativt ny, det är inget man är van vid att starta en tidning på det här sättet som är helt digital. Receptet är väl det som också gjort att GP varit framgångsrika på senare år när det gäller digitala prenumeranter, att ta lokalfrågorna på allvar och göra de här djupdykningarna som annars inte blir gjorda. Den bearbetade journalistiken är ledstjärnan.

Vilka är de viktigaste frågorna att bevaka just nu i Partille?

– Det är en tillväxtkommun så mycket handlar om stora byggnationer, bostäder, infrastruktur. Sen ser vi också att ingen har egentligen skrivit om brott och straff i någon större utsträckning, där finns också mycket journalistik att göra.

Fakta/ Partille Tidning

PT var en gratistidning som ägdes av William Michelsen boktryckeri AB, som också ägde Alingsås Tidning fram till konkursen i september 2019. Stampen köpte senare konkursboet.
Tidningen lades ner 2018 men fortsatte under en period att delas ut som Härryda-Posten/Partille Tidning, en gratistidning som sedan gick i graven 2019.
Fler avsnitt
Fler videos