Gå direkt till textinnehållet

”Fool – Sveriges snyggaste tidning”

Fool är Sveriges snyggaste tidning och är därmed Årets flipp, enligt fotografen Lars Dareberg på Sydsvenskan.

Årets scoop: Att Niclas Hammarström och Magnus Falkehed var frisläppta första dagarna av januari. Inget scoop direkt men en väldigt fin och glad nyhet.
Årets journalist: Anders Hansson helt klart. Att få ihop en bok (Flykt) och en utställning med samma namn om ett så viktigt ämne, helt rätt i tiden, är beundransvärt. Att hålla ihop sin berättarkonst och sitt personliga bildspråk under så många år är också imponerande.
Årets flopp: Dagstidningarnas nedrustning av bildredaktionerna. Att ingen ledning tycks tro att bildjournalistiken och det visuella är konkurrenskraftig känns skrämmande på många sätt. Sorgligt.
Årets flipp: Fool. Sveriges snyggaste tidning.
Årets drev: Journalistiken kring riksdagsvalet blir alltid en form av ”drev” på något sätt, så när valdagen kommer är man (jag) rätt less på det hela.
Årets mediehändelse: Det borde stå mellan u-båtsjakten och branden i Västmanland. Jag såg ”livesändningarna” och när jag sett samma inslag mer än fem gånger kände jag mig tveksam till begreppet ”live-TV”.
Årets citat: ”Newspilot strular, jag mejlar i stället” hörde jag var ett vanligt citat i presscentret under Almedalsveckan och det känner jag igen.

Fler avsnitt
Fler videos