Gå direkt till textinnehållet

Folkpartifraktion tar avstånd från FRA-lag

På DN Debatt kritiserar idag sju folkpartister, varav tre tidigare partiledare, FRA-lagen om signalspaning. Fyra av dem är riksdagsledamöter, men bara en av dem röstade nej i riksdagens omröstning.

Den hårda medieopinionen har fått sju folkpartister att ta avstånd från FRA-lagen som Riksdagen röstade igenom med siffrorna 143-138 i juni. Inlägget på DN Debatt i dag har undertecknats dels av tre tidigare partiledare för folkpartiet, Ola Ullsten, Bengt Westerberg och Maria Leissner, samt fyra folkpartistiska riksdagsledamöter Birgitta Ohlsson, Camilla Lindberg, Cecilia Wikström och Maria Lundqvist-Brömster. Bland de senare var det bara Camilla Lindberg som röstade nej till den modifierade FRA-lagen, medan Birgitta Ohlsson lade ner sin röst.

I debattinlägget anser undertecknarna att FRA-lagen är ett exempel på en av flera alltför långtgående motåtgärder mot verkliga eller inbillade terrorhot under senare år. ”Regeringen bör lyssna på svenska folkets kritik och välgrundade argument. Det är ingen svaghet att ta intryck av goda argument och engagerade människor – det är en styrka,” skriver artikelförfattarna.

 

 

 

 

 

 

 

Fler avsnitt
Fler videos