Flygbolag stoppar tidning på grund av klimatartiklar

5 juli, 2019

ALMEDALEN 2019 Flygbolaget BRA stoppar distributionen av tidningen Chef på flygplanen till Visby på grund av att tidningen innehåller flera kritiska artiklar om flyget.

Under Almedalsveckan satsar tidningen Chef på en klimatskola med seminarier och föredrag. Senaste numret av tidningen innehåller också flera artiklar om klimatfrågan, och för att få spridning av tidningen köpte Chefs chefredaktör Cissi Elwin plats i stolsfickorna på flygplanen till Visby.

Men vid 13-tiden på torsdagen fick hon ett mejl från PR-byrån som flygbolaget BRA anlitat. I mejlet stod:

”Jag fick precis beskedet att tidningen som ligger ombord innehåller 7 artiklar som är kritiska till flyget. BRA har därför valt att dra tillbaka tidningen from idag. Vill ni ha tillbaka tidningarna eller ska vi slänga dom?”

Det rapporterar Expressen.

– Jag är chockad över att ett flygbolag försöker stoppa och tysta en tidning. Vår mission i Almedalen var att driva klimatsmart ledarskap. I det ingår att minska resandet med flyg, säger Cissi Elwin till Expressen.

BRAs kommersiella chef Ulrika Matsgård skriver i ett mejl till Expressen att BRA inte ”ser det inte som vår uppgift att bära ut en tidning full av antiflygargument till våra flygande kunder.”

ALMEDALEN 2019

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet




Ansvarig utgivare: Axel Andén. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies