Gå direkt till textinnehållet

Florida förbjuder Twitter att stänga av politiker

Sociala medier som stänger av floridianska politiker kan få böter om 250 000 dollar om dagen. Den nya lagen som tar avstamp i avstängningen av den tidigare presidenten Donald Trump kan strida mot USAs författning.

Floridas guvernör Ron DeSantis skrev på måndagen under en ny delstatslag som förbjuder Twitter och Facebook att deplattformera politiker i Florida. Det rapporterar bland andra The Verge.

Lagförslaget SB 7072 lämnades i februari, några veckor efter att president Donald Trump stängdes av från Facebook och Twitter i samband med attacken på Kapitolium i Washington DC.

Lagen ger den floridianska valkommissionen rätt att bötfälla sociala medie-företag som stänger av politiska kandidater i Florida. Böterna ligger på 25 000 dollar per dag för lokala politiker och upp till 250 000 dollar per dag för politiker på delstatsnivå.

Annons Annons

Kritiker menar dock att lagen strider mot USAs författning eftersom den innebär statlig inblandning i privata företags yttrandefrihet samt i innehållet på privatägda sajter och plattformar.

Fler avsnitt
Fler videos