Gå direkt till textinnehållet

Feministiskt Perspektiv läggs ned och återuppstår

Tidningen Feministiskt Perspektiv läggs ned och ersätts av tidningen Fempers Nyheter, med Mediehuset Grön Press som ägare.

De ekonomiska problemen för Feministiskt Perspektiv efter att tidningen förlorade driftstödet får en drastisk lösning – tidningen läggs ned samtidigt som Mediehuset Grön Press startar en ny feministisk digital nyhetstidning som görs tillsammans med den tidigare redaktionen på Feministiskt Perspektiv.

Den nya tidningen som kommer ut två dagar i veckan heter Fempers Nyheter.

 – En kris som vänts till något både mer hållbart och kreativt! Det är med oerhörd glädje vi härmed kan säkra produktionen av feministiska nyheter, hålla våra duktiga medarbetare i farten och dessutom göra det tillsammans med en aktör med vilken vi delar många grundläggande värderingar, säger Anna-Klara Bratt, som var chefredaktör på Feministiskt Perspektiv och tillträder som chefredaktör och ansvarig utgivare på Fempers Nyheter, i en kommentar.

Annons Annons

Alla prenumeranter på Feministiskt Perspektiv kommer erbjudas att flytta över sin prenumeration till Fempers Nyheter.

– Vi lever i en tid med auktoritära nationalistiska krafter på stark frammarsch och grundläggande fri- och rättigheter är satta under hård press. I denna tid blir tidningar som ger plats för feministiska röster, som står upp för mänskliga rättigheter, mot patriarkatet, rasism och alla former av förtryck viktigare än någonsin. Därför är jag otroligt stolt över att vi nu kan ge plats för den unika kompetens som Feministiskt perspektivs redaktion har och bidra till att deras viktiga journalistik kan fortgå, säger Lennart Fernström, vd på Grön Press, i en kommentar.

Den ideella Föreningen Feministiskt perspektiv, som har gett ut Feministiskt Perspektiv kommer att koncentrera verksamheten till utbildnings- och informationsverksamhet, internationella samarbeten samt ansvara för Feministiskt Perspektivs artikelarkiv, som kommer att låsas upp.

Fler avsnitt
Fler videos