FOTO: Tor Johnsson

”Digital förbistring” när Feministiskt Perspektiv saknade utgivningsbevis

16 mars, 2021

Nättidningen Feministiskt Perspektiv stod utan ansvarig utgivare under årets första sex veckor. ”Digital förbistring”, förklarar chefredaktören Anna-Klara Bratt.

Nättidningen Feministiskt Perspektiv (FemPers) som firade 10 år vid årsskiftet missade nyligen driftsstödet med 12 prenumeranter. Nu undersöker tidningen som bäst hur den ska gå vidare för att åter kvalificera sig för presstöd. Bakom det uteblivna driftsstödet finns ett byte av prenumerationsregister våren 2019, som gett återverkningar in på 2020 och försvårat nyförsäljning, fakturering av löpande prenumerationer och rapportering, enligt FemPers.

– Nämnden har uppmärksammat oss på möjligheten att inkomma med nytt intyg till deras möte i maj, och driva in de utestående skulder som vi hanterat felaktigt under året, säger chefredaktören Anna-Klara Bratt.

Samtidigt kan Journalisten berätta att Feministiskt Perspektiv saknade utgivningsbevis under sex veckor i vintras, under perioden 1 januari till 19 februari.

– När vi hörde om Bulletins utgivningsbevis var det första vi tänkte: digital förbistring, säger Anna-Klara Bratt.

För FemPers del handlade det om att mejl i ansökningsprocessen hamnat i skräpkorgen, vilket försenade processen.

– MPRT har helt slutat skicka papperskorrespondens. Men nu har vi upprättat nya rutiner och får alla mejl i sex exemplar för att inte missa något, säger Anna-Klara Bratt.

Bratt är sedan den 19 februari åter utgivare för tidningen. Men först idag har MPRT publicerat deras utgivningsbevis i sitt tillståndsregister; enligt biträdande enhetschef Therese Köster på grund av ett misstag från MPRTs sida.

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet
Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies