Gå direkt till textinnehållet

Expressen beredd att ge kompensation

- Vi är beredda att diskutera ytterligare kompensation för vårt misstag med att peka ut Lars Malmros som den artist som begått självmord. Det säger Per-Anders Broberg, Expressens tillförordnade utgivare till Journalisten. 

Med bild på löpsedeln och inne i tidningen förväxlade Expressen i lördagens tidning Lars Malmros med Anders Göthberg, vilken var den artist i gruppen Broder Daniel som dött. I själva verket är Lars Malmros idag aktiv i gruppen Hästpojken. Det är också Hästpojkens manager Hansi Friberg, som hotar med att stämma Expressen.

Hur ser ni på Expressen på Fribergs hot om stämning?

– Frågan om stämningen är ingenting jag förfogar över, och jag kan inte kommentera det. För vår del har det varit viktigt att konstatera att misstaget var djupt olyckligt, och det har vi snabbt talat om för våra läsare. Jag kan också tänka mig att diskutera ytterligare åtgärder så att de känner att de känner att vi tar frågan på allvar, säger Per-Anders Broberg, tillförordnad ansvarig utgivare på Expressen.

Hur kunde figurerna förväxlas?

– Det var en serie olyckliga omständigheter som kan sammanfattas med begreppet den mänskliga faktorn. Temat om självmord har varit väldigt viktigt för oss att följa och vi har månat om att inte trampa fel, och vi har varit i kontakt med Anders Göthblads anhöriga under publiceringen. Det gick ju bra fram till nu, framhåller Per-Anders Broberg.

 

Fler avsnitt
Fler videos