Gå direkt till textinnehållet

”En sorg att mista tv-sändningarna”

På SVT Örebro mottogs dagens besked att tv-sändningarna läggs ned med sorg, berättar Jesper Mattsson, vice ordförande i journalistsektionen.

SVT Örebro har haft tv-sändningar sedan 1960-talet, men de lokala nyheterna började sändas 1986. 2004 förvann allmän tv-sändningarna från Örebro, och bara de lokala nyhetssändningarna fanns kvar. Nu läggs de också ner, från och med november. De lokala nyheterna ska i stället sändas från Karlstad.

– Det har varit en dämpad stämning bland personalen. Det är en sorg att mista tv-sändningarna, säger Jesper Mattsson, vice ordförande i journalistsektionen på SVT Örebro.

– Det är förstås emotionellt, men vi känner också en oro över hur det ska bli med en redaktör som sitter på avstånd och ska sända våra inslag. Skälet till att Karlstad fick egna sändningar för 20 år sedan var just att avståndet till Örebro ställde till problem. Det återstår att se hur det kommer att fungera.

Annons Annons

Örebro kommer också att bli av med en tjänst när en journalist går i pension, och tjänsten flyttas till SVT Uppsala.

Det är ju en stor omorganisation som inte bara handlar om tv-sändningar, vad tycker du om de andra delarna av omorganisationen?
– Jag vet inte. Det är ett tråkigt svar, men det är sant. Det är mycket ny information som man har fått ta in idag och jag har inte kunnat analysera allt. Vi får se.

Fler avsnitt
Fler videos