Gå direkt till textinnehållet

”Det känns tråkigt att lämna en så fin redaktion”

Efter bara ett och ett halvt år som kulturchef på Upsala Nya Tidning slutar Kristina Lindquist för att bli frilans.

Hon har en bakgrund som frilansande teaterkritiker och chefredaktör på tidningen Ottar och blev kulturchef på Upsala Nya Tidning så sent som hösten 2014. Nu ska Kristina Lindquist sluta för att ägna sig mer åt skrivande och egna ideér.

– Ja, jag slutar i maj efter ett och ett halvt år här och ska skriva framför allt för DN kultur men även för andra. Jag gör även en hel del debatter och samtal så det blir nog att ägna sig en del åt sådant också, säger Kristina Lindquist.  

Hon säger att det varit ett tufft beslut att ta.

– Det känns tråkigt att lämna en så fin redaktion, fina kamrater och kollegor, men det här handlar om att jag faktiskt ganska länge har känt en längtan efter att skriva mer. Jag är teaterkritiker och har skrivit mycket kommenterande texter och har kommit till en punkt där jag funderat på vad jag vill göra med min tid. Då har skrivandet pockat på.

Du har bara arbetat på UNT i knappt ett och ett halvt, år. Finns det någon schism bakom beslutet att lämna?
– Nej, absolut inte. Handlar det om något annat än det jag redan sagt är det att jag känner en stor oro inför samhällsutvecklingen när det gäller flyktingkrisen och mänskliga rättigheter. Jag vill skriva mer om den typen av frågor och kanske försöka skriva något längre.

Är det en bok på gång?
– Det finns inget på gång så, men jag har aldrig testat att skriva något längre och är sugen på det. Jag vill närma mig det här ämnet. 

Fler avsnitt
Fler videos