Gå direkt till textinnehållet

Därför gjorde Ekot om morgonsändningarna

I morse rullade förändringarna i Ekots P4-sändningar ut, med bland annat kortade inslag klockan 7 och klockan 8 och enminutsuppdateringar fem i varje halvtimme.

I morse infördes en rad förändringar i sändningarna i P4-kanalerna. Bland annat kortades rikssändningarna från Ekot klockan 7 och klockan 8 från sju till fem minuter medan sändningen klockan 9 förlängdes från två till fem minuter.

Samtidigt har man infört fyra stycken en minut långa nyhetsuppdateringar fem minuter i varje halvtimme med start klockan 6.25. P4 Kulturnytt flyttas från 9.02 till 10.50 och även sporten har flyttats.

Bakgrunden är att SR vill minska den sammanhängande tid som P4-publiken är borta från sina lokala program under prime time på vardagsmorgnarna, uppger Olle Zachrison, chef och ansvarig utgivare för Ekot och Michael Österlund, biträdande programdirektör på Sveriges Radio.

Annons Annons

Samtidigt vill man ge en snabb nyhetsuppdatering till den tredjedel av publiken i P4 som aldrig hör en Ekosändning, eftersom de inte lyssnar i samband med helslagen, uppger SR, som kommer att gå vidare och genomföra förändringar även i nyhetssändningarna på eftermiddagarna.

Fler avsnitt
Fler videos