Gå direkt till textinnehållet

Cissi Wallin: ”Är man på SVT nöjd över att ha tystat sexualbrottsoffer?

Journalisten Cissi Wallin replikerar på Lina Makbouls debattinlägg, och skriver bland annat att hatet och hoten tyvärr har blivit vardagsmat för journalister, men att det är fel att reducera befogad ilska till ”hat”.

Lina Makbouls debattartikel i Journalisten där hon berättar hur hon upplevde hatstormen i samband med publiceringen av UGs granskning ”#metoo och Fredrik Virtanen” har fått stor uppmärksamhet. I artikeln kritiserar Makboul särskilt journalisten Cissi Wallin som hon menar har spridit hat och lögner mot henne i sociala medier.

Nu replikerar Cissi Wallin i Journalisten och skriver bland annat:

”Jag har utstått det Lina Makboul beskriver dagligen i många år. Men att reducera befogad ilska från sin publik till ”drev” eller ”hat” är att dribbla bort något viktigt. Däri kan nämligen ligga nödvändig självkritik. Det har jag själv tvingats erfara den så att säga hårda vägen. Om väldigt många blir väldigt arga finns det troligtvis skäl till självrannsakan.”

Annons Annons

Cissi Wallin skriver också:

”En fråga som vore värd ett helt program i SVT är hur många kvinnor som i och med Lina Makbouls reportage inte längre vågar vittna om övergrepp, och använda sig av varken meddelarskydd eller yttrandefrihet, när en journalist ringer och frågar. För att de har sett hur det gick för mig.”

Läs hela debattartikeln här.

Fler avsnitt
Fler videos