Borås Tidning säger ja till fusion med Sydostpress

6 mars, 2003

Borås Tidnings extrastämma sade på onsdagen ja till att bilda ett gemensamt driftsbolag med Sydostpress i Kalmar, skriver BT.

Borås Tidnings extrastämma sade i går (onsdag 5 mars) ja till att bilda ett gemensamt driftsbolag med Sydostpress i Kalmar, skriver BT. Därmed står det klart att de båda stiftelseägda tidningarna bildar en allians genom att på 50/50-basis bilda Gotia Media AB.

Bolaget ska ge ut och driva tidningarna Borås Tidning och Ulricehamns Tidning samt Barometern i Kalmar, Smålandsposten i Växjö och Blekinge Läns Tidning i Karlskrona.

Tillsamans får tidningarna en daglig upplaga på 185 000 exemplar.

BTs chefredaktör och VD Jan Öjmertz räknar med att fusionen ska innebära besparingar på åtta till tio miljoner kronor. Läsarna ska dock inte märka någon skillnad.

– Affärsidén går just ut på att bevara respektive tidnings lokala prägel, själ och hjärta i en allt hårdare konkurrens på mediemarknaden, säger Öjmertz till Borås Tidning.

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet

Säg upp din prenumeration här

Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies