Gå direkt till textinnehållet

Bohusläningen vann Årets groda

Bohusläningens syftningsfel om fåglar som attackerar människor som sitter på balkongerna och bajsar vann Journalistens omröstning om Årets groda.

– Det här känns bra, ska man göra fel ska man göra fel med finess, säger chefredaktör Gunilla Håkansson (bilden). När den lilla skara som sitter på redaktionen och jobbar just nu blev informerade om utmärkelsen väckte det mycket glada miner. Detta är nog ett av de roligaste syftningsfel jag läst, skitroligt på alla sätt.

Själva formuleringen gjordes av en skribent som, efter att hen blev varse om syftningsfelet, också skrev ett kåseri om detta i tidningen. 

”Förra veckan skrev jag om måsattacker i Bohusläningen. Ett roligt ämne samtidigt som det kan vara ett problem. Efter att artikeln publicerats fylldes min inkorg genast av glada meddelanden, läsarna tycks ha älskat artikeln… Med skämskudden på har jag fått höra att jag förgyllt mångas morgon och bidragit med skratt. Men hjälp vad skämmigt. Något syftningsfel blir det aldrig igen. Hoppas jag.”

– Vi kommer självklart att uppmärksamma den här utmärkelsen i tidningen också, säger Gunilla Håkansson, som ser fram emot diplomet som nu skickas över som bevis på äran.

Nära 4 000 personer var inne på sajten och kollade in grodomröstningen. Bohusläningen var överlägsen vinnare med 44 procent av rösterna. Tvåa kom Göteborgs-Posten med 19 procent, där handlade det om marsvin som ville ta plats på Systemet.

Fler avsnitt
Fler videos