Gå direkt till textinnehållet

Årets Groda till Tidningen Ångermanland

Tidningen Ångermanlands lilla stavfel i en artikel där det står anus i stället för anis har av Journalistens läsare utnämnts till Årets Groda. 24 procent tyckte att det var den roligaste grodan.

Karin Näslund, ansvarig utgivare för Tidningen Ångermanland, säger att det alltid är tråkigt när det publiceras felaktigheter i tidningen.

– En bokstav som bytts ut mot en annan så att det blir lustigt, det kan jag bjuda på. Det är värre om vi publicerar felaktiga fakta, som vi skyndsamt korrigerar, säger Karin Näslund.

I den prisade grodan citeras en person som kallas ”han”.

– Det går inte att se citatet i hela sitt sammanhang. Jag vet inte om någon har tagit illa vid sig. Men det verkar var ett oskyldigt misstag.

Över 7 000 personer har varit in och tittat på de nominerade grodorna. 443 personer röstade på Årets Groda. 107 personer, 24 procent, tyckte att Tidningen Ångermanlands groda var roligast.

Tvåa i tävlingen blev ”Julian Assange ska förföras i november” från Helsingborgs Dagblad. 85 röster, 19 procent.

Trea kom ”Fyra personer greps vid lunchtid på nyårsafton för stöld av personal och väktare inne på Clas Ohlsson”: Kristianstadsbladet. 50 röster, 11 procent.

Se alla nominerade grodor här.

Fler videos
Fler avsnitt